Tatraküpsised šokolaadiga

Mikkeli kausike

Mikkeli kausike

Ikka koguneb nipsasjakesi ja potsikuid ja topsikuid. Aga olgem ausad palju ei vaja neid keegi, sest tegelikult suurem praktiline väärtus puudub sellistel asjadel puudub. Näiteks ülalolev Mikkeli kauss aastast 1999. on tegelikult täitsa nummi. Kuigi ma ei tea… noh… ma ei taha, et sellised asja kuskil a) kapisügavustes lihtsalt  kuhjuks (ma jälestan sügavaid kappe) ja b) ei taha ka lõputult topsikuid ja potsikuid nö kaminasimsile. Seega on mu plaan osadest loobuda. Ja ma olen juba pikemat aega mõelnud, et kui viitsiks mässata, võiks teha ilupilte ning proovid kas nende abi oln võimalik osta.ee’s natuke lustida. Ülalolevast kausist ma ei loobu, küll aga on postituse lõpus üks teine kauss, mis läheb.

Nüüd sujuvalt küpsiste juurde. Originaalis on tegemist tatraküpsistega mis sisaldavad valget šokolaadi ja päevalilleseemneid (Maru, Pitsilise köögi lõunad. Granaatõun ja pipraterad, lk 57). Reaalsus aga tingis mõned korrektuurid.

  • 125 g toasooja võid
  • 150 g suhkrut
  • 175 g tatrajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 4 sl päevalilleseemneid (purustatud, mitte jahvataud)
  • 3 sl seesamiseemneid (purustatud, mitte jahvataud)
  • 90 g šokolaadi, hakitud

Eelsoojenda ahi 180ºC

Hõõru toasoe või suhkruga heledaks, lisa muna, seejärel küpsetuspulbriga segatud jahu, hakitud/purustatud seemned (mitte jahuks jahvatatud) ning viimasena šokolaad.

Vormi pallikesed, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta pealt veidi lapikuks.

Küpseta 10-12 minutit.

Komitee (päriselt, oligi komitee) kes kohvipausil neid mekkida sai, arvas, et võiks tootma asuda. Tjah, kui alma materis ikka väga nigelaks läheb, siis äkki tulebki alternatiividega tegelema hakata (for whom it may concern – BA’sse on 5 inimest kinnitanud õppimatulekut. VIIIIS!)

Uu, nagu kristall ju