Õuna-šokolaadikook

Tahtsin midagi head, aga poodi ei viitsinud minna. Klassika, eks! Leidsin googeldades Ragne blogist õuna-šokolaadikoogi. Olin alguses natuke kahtlev, sest proovi mõttes keetsin suvel natuke õuna-šokolaadimoosi ja see ei meeldinud mulle üldse (no kohe üldse-üldse!). Aga kõik mu kahtlused olid asjata, see kook on imehea. Õunad annavad mahlasust, maitsekombinatsioon kaneel-šokolaad-fariinsuhkur tekitavad juba sellise kerge jõuluigatsuse. Koogi peale raputatud fariinsuhkur jääb hamba all krõbisema ja see on kuidagi nii mõnus. Eriti hea muidugi soojalt ja vaniljejäätisega!

100 g võid või margariini

100 g tumedat šokolaadi
2 muna
1,25 dl suhkrut
1,25 dl jahu
0,5 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
4-5 õuna (oleneb õunte suurusest)
fariinsuhkrut

Sulata või ja tükelda sellesse šokolaad. Sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud. Vahusta munad suhkruga ning sega hulka jahu-kaneeli-küpsetuspulbrisegu. Lisa ka või-šokolaadisegu ja sega ühtlaseks. Koori ja viiluta õunad ning sega taignasse.

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (kasutasin 24cm läbimõõduga ümmargust vormi). Raputa koogile fariinsuhkrut. Küpseta 175 kraadisises ahjus 35-45 minutit.