Krõbeda koorikuga pehme sai õllega

Mu eelmises raamatus (nimega “Lihtsad ahvatlused”) oli üks äärmiselt lihtne, pealt krõbe, seest pehme sai, mille kohta olen hästi palju positiivset tagasisidet kuulnud. Nii tore! Sarnane retsept, kuid natukene rohkemate koostisosadega ehk mõnus sai õlle, sibula ja juustuga, on olemas juba blogis ka, kuid see siin on veelgi lihtsam. Asjad vaja vaid kaaluda, kokku segada ja ahju panna – ajakulu max 5 minutit:)
Otsustasin õllesaia valmistada kokasaates Lemmikretseptid, kus koos Eveliniga mõned minu küpsetised valmistasime – video sellest on siin. Kusjuures Evelin tegi õllesaia kodus kohe järgmisel päeval jälle seda saia,  mille üle mul muidugi eriti hea meel on:) Mis aga kokasaatesse puutub, siis mul on ikka tõeliselt vedanud, et kõik korrad, kui olen sellesse saatesse (varem oli eetris Lusikas” nime all) süüa tegema juhtunud, on saatejuhtideks olnud hästi toredad inimesed, kellega ma ka muidu suhtlen, niiet telekas kokkamine on puhas rõõm olnud. Nii ka seekord! Aeg läks kiiresti ja oli hästi armas soe õhkkond nagu varemgi, kui ohjad on Tuuli ja Mari-Liisi käes olnud :)
Sai on aga tõesti lihtne ja maitsev (sööjad on alati rahul), niiet lisan selle retsepti nüüd blogisse ka, et saaksite ise veenduda selles, kui hea asi on:)
Saia jaoks aga on vaja: 

260 g nisujahu

100 g täistera nisujahu
1 sl küpsetuspulbrit
0,5 sl soola
3 sl (pruuni) suhkrut
330 ml heledat mahedat õlut
50 g võid

Sega kausis sõelutud jahud, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Lisa õlu ja sega ühtlaseks tainaks, kuid hoidu ülesegamisest, muidu on tulemuseks kõva sai. Tõsta tainas ettevalmistatud (põhjas küpsetsupaberi riba, ääred määritud võiga ja puistatud üle jahuga) piklikkusse vormi. Sulata või ja vala ühtlaselt taina pinnale. Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 40 minutit kuni sissetorgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase saial vormis u 15 min taheneda ja tõsta seejärel restile jahtuma, et alla kondensvedelikku ei tekiks. Väga mõnus nii soojalt kui ka jahtunult :)

Selle foto autor on Kristjan Lepp.