Õuna-šokolaadi keeks

selgus, et seda head suvikõrvitsaretsepti saab kasutada ka õunakoogikohvikus, sest kodune autoriteet ütles, et “shokolaadikook peab alati olema!!”

2 muna
5 dl riivitud õuna
3.5 dl jahu
veerand tl soola
paar keerdu pipart
1 dl õli
2 tl küpsetuspulbrit 
1 dl naturaalset kakaopulbrit
2 dl pruuni suhkrut 

soovi korral (valge) shokolaadi tükke ja paradiisiõunu, kaunistuseks

riivi õunad, kokku olenevalt õunte suurusest u 6-7 tükki. klopi munad soola-suhkru-kakaoga lahti, lisa jahu ja küpsetuspulbrid, siis õli ja riivitud õunad. sega läbi, vala vormi(desse) ja küpseta 180 kraadil – ühte suurt keeksivormi u 45 minuti, väiksemate puhul peab peale passima u 20 minuti pealt, et üle ei küpseks, kuniks tikk puhtalt välja tuleb, proovi mitte üle küpsetada.