Aasiapärane valge kala

Aasias reisimisest tekkis inspiratsioon katsetada midagi kalaga. Ei ole see otseselt ühegi minu külastatud riigi (Vietnam, Kambodža, Malaisia) rahvusroog, aga üks paras segu kõikidest erinevatest mõtetest kokku. Tulemus oli igatahes äärmiselt hõrk ja mahlane!

 

  • 1 kg turska või mõnda muud valget kala (paltus näiteks)
  • 500 ml kreemist kookospiima
  • 1 sl kalakastet
  • 1 sl peeneks hakitud või riivitud ingverijuurt
  • 1 tl hakitud küüslauku
  • 1 sl mett
  • 1 sl Meira India maitseainesegu
  • 1 sidrun
  • 2 sl õli

Valmistamine:
Lõika kala parajateks tükkideks. Sega marinaadiks kookospiim, kalakaste, ingverijuur, küüslauk, mesi ja India maitseainesegu. Pane tükid marinaadi, hoia neid seal 2-3 tundi aegajalt teist pidi keerates, et kõik tükid marinaadis saaksid olla.
Laota kalatükid ilma marinaadita tihedalt ahjuplaadile ja küpseta 190 kraadi juures umbes 20 minutit. Testi ja vajadusel lisa natuke küpsetusaega.
Kastmeks kuumuta marinaad väikses potis korra läbi ja vala serveerimisel kalale.