Amalfi küpsetatud sidrunid ehk limoni di Amalfi cotti al forno

Retsept on pärit Jamie Oliverilt ja hetkel tõenäoliselt üks lemmik eelroogi. Sobib hästi krõbeda saia, pesto ja külma veiniga. Väike rännak Itaaliasse garanteeritud.

 

  • 1 suur sidrun või 2 väiksemat
  • 2 anžoovisefileed
  • 4 suuremat basiilikulehte
  • 4-5 kirsstomatit, viilutatud või sektoriteks lõigatud
  • 150g mozzarellat, õhukeselt viilutatud
  • soola, pipart

Lõika sidrun neljaks kettaks (väiksemad sidrunid võib lihtsalt pooleks lõigata) ning eemalda sidruni viljaliha nii, et jääks ainult sidrunikoorest rõngas. Hea on lõigata ääred lahti terava noaga.
Aseta küpsetusnõusse küpsetuspaber ning tõsta rõngad peale.
Aseta rõnga põhja mozzarellaviil, basiilikuleht, pool anžoovisefileest, tükeldatud tomatit ning peale mozzarellaviil jne. kuid oluline on, et pealmiseks kihiks jääks juustuviil.
Küpseta 200 kraadi juures u. 10-15 minutit, kuni mozzarella on sulanud.
Serveerimisel purusta peale värsket pipart ja imevähe soola.
Serveeri soojana krõbeda küüslaugusaia ja pestoga või tõsta sidrunikoore sees olev juustumass krõbedale saiale.

Krõbedate saiade valmistamiseks lõiga ciabattast õhukesed viilud ning hõõru poolitatud küüslauguküünega. Tõsta koos sidruniviiludega üheaegselt ahju, küpseta kuni muutuvad krõbedaks u. 5-6 minutit.