Arbuusilimonaad

arbuusilimonaad
Lapsena ei olnud arbuusi niimoodi kogu aeg saada nagu praegu. Ikka ainult suve lõpus augustikuus ja seda ka siis, kui lõunapoolsete vennasvabariikide arbuusilaadungitele jaole sattusid. Väiksematesse kohtadesse need ei jõudnudki. Seetõttu oli arbuus minu jaoks pikka aega kaetud kerge müütilise looriga ja seostus vaid päikese, puhkuse ja koolivaheajaga.  Aromaatne mesimagus punane vili, mille söömise ajal puhkusel viibivad ja seetõttu tšill-meeleolus vanemad vaid naersid, kui lastel suunurkadest arbuusimahla riietele nirises ja osalesid ka ise perekondlikel seemnete kaugussülitamise meistrivõistlustel.

Praegu on arbuus tegelikult müügil ju aastaringi, aga no tõepoolest, ükski vägi ei pane mind teda talvel supermarketist ostma. Suvised hooajalised turult pärit arbuusid on aga täiesti vastupandamatult head! Kui niisama arbuusi söömisest isu täis, saab selle  mängida erinevate toitude juures. Kultuslikku kuulsust kogunud arbuusi-feta salatist kuni grillitud arbuusini. Arbuusist saab ka ülimalt maitsva värskendava suvejoogi, millest on kujunenud meie pere laste suur lemmik. Arbuus, sidrun ja suts siirupit, rohkelt jääd ja valmis! Kuuma suve kujutleme ise juurde.

Arbuusilimonaad

1,2 kg ilma kooreta arbuusitükke
1 sidrun
1-2 sl heledat suhkrusiirupit

Puhasta arbuusitükid seemnetest. Tõsta blenderisse. Lisa sidrunist välja pressitud mahl ja suhkrusiirup. Surista ühtlaseks joogiks. Serveeri rohke jää ja mündilehekestega.

Postitus valmis koostöös D-kokaraamatuga.