Aromaatne riis

Vürtse lisades saab igavavõitu riisist midagi hoopis põnevamat valmistada. Leota riisi kindlasti vähemalt 30 minutit, selliselt tuleb riis tõeliselt kohev. Serveeri karri kõrvale.

Vaja läheb (neljale):

  • 300 g basmatiriisi
  • 2 sl võid
  • 2 loorberilehte
  • 4 rohelist kardemonikauna
  • 1 kaneelikoor
  • 6 tk nelki
  • 1 suur sibul, poolitatud ja õhukeselt viilutatud
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl kurkumat
  • soola
  1. Pese riis külma vee all ja jäta 30 minutiks likku.
  2. Kuumuta tihedalt istuva kaanega potis või. Lisa loorberilehed, kardemon (suru noa seljaga kergelt puruks), kaneelikoor ja nelk. Prae umbes 30 sekundit. Lisa sibul ja prae keskmisel kuumusel kuldseks (4-5 minutit). Lisa koriander, vürtsköömned ja kurkum ning kuumuta veel 1 minut.
  3. Lisa nõrutatud riis ja sool. Sega, et kõik riisiterad saaksid või ja vürtsidega kokku. Lisa vesi, kata pott kaanega. Kui kaas laseb õhku läbi, siis kata pott foolium ja seejärel kaanega. Lase madalal tulel 10 minutit keeda. Seejärel võta pott tulelt ja lase veel 5 minutit kaane all seista.
  4. Enne serveerimist käi kahvliga läbi riisi, et terad üksteisest eralduksid ja riis veelgi kohevamaks muutuks. Serveeri kohe.

Vajalikud maitseained leiad Piprapoest või Umami netipoest.