Astelpajujäätis

astelpajujäätis
Nii on: siidise, säravalt oranži, parajalt hapukasmagusa ja omapärase kergelt mõrkja astelpajumekiga jäätise saab kasutades ainult kahte toorainet, astelpajumarju ja kondenspiima.
Astelpajud kusjuures on jäätises toorelt, mitte keedetud püree või moosina, nagu tavaliselt tehakse. Ikka selleks, et kuumutamisel mitte hävitada kõike seda head ja paremat, mis neis marjades leidub. Astelpaju marjad on üks täiuslikumaid taimsete vitamiinide allikaid, väidab telegram.ee. Oranžid vitamiinipommid sisaldavad suurt kogust  C-vitamiini, vitamiine B1, B2, B6, B15, P, K ja E ning karotinoide, lisaks muid mineraalaineid.
Et kasulikke aineid leidub lisaks viljalihale nii koortes ja seemnetes, purustasin marjad täiega, nii nagu nad on ega lasknud ka püreed läbi sõela. Kõik hea jäi jäätisesse sisse. Kondenspiim annab täpselt parasjagu kreemisust ja magusust, midagi enamat see jäätis tõepoolest ei vaja. Nii lihtne ja nii hea.
  • 400 g astelpaju marju
  • 400 g (1 purk) suhkruga kondenspiima
Vala marjad (külmutatuid ei pea eelnevalt üles sulatama) ja kondenspiim blenderisse. Purusta võimalikult siledaks püreeks.
Vala püree jäätisemasinasse ja valmista jäätis.
astelpajujäätis

Jäätisemasinast võetud jäätist võid kohe limpsida või tõsta karbiga sügavkülma edasi tahenema. Meie sõime suurema osa jäätisest kohe ära, seepärast on pildi peal ka selline pehmem jäätis.
Ma ei leidnud ka üles oma jäätisekulpi, seega ei saanud pallikesi niikuinii teha ja tõstsin jäätise hoopis kasutatud kondenspiimapurki. Sellesama purgiga võib vabalt jäätise ka sügavkülma panna. Kodune jäätis, millele pole lisatud mingeid emulgaatoreid ega stabilisaatoreid, kipub läbikülmunult hästi kõva olema seega võta jäätis sügavkülmast umbes 20 minutit enne söömist välja, siis saab ta veidi pehmeneda.

astelpajujäätis

astelpajujäätis