Astelpajuvõie

muidu ma olen Põhjakal olnud üsna truu napoleoni koogile, aga ükskord olin tohutult metsik ja spontaanne ja võtsin pavlova. Ja olin tehtud. Astelpaju ei ole ka minu lemmikute esikümnes, aga see (ilmselt) astelpajuvõie oli nii hea!! sel aastal olen ma vähemalt omast arust joonel nii mooside kui sügava kontrolli all hoidmisega, aga need 2 karpi astelpajusid, mida ma leidsin, tulid mulle siiski pisut üllatusena. Õnneks peale Põhjakal käimist. Ja nii ma selle võide kokku keerasingi…
1.5 dl astelpaju püreed või kangemat mahla
vähemalt 1 dl suhkrut – minu meelest on astelpaju ikka kole hapu, mina panin u 1.2 – 1.3 dl
3 muna
50 gr võid
sega munad suhkruga, lisa astelpaju mahl. Kuumuta vesivannil keeva vee kohal pidevalt segades kuniks pakseneb. Kui või on võetud toetemperatuurile, võib selle ilmselt korraga sisse surada, kui tegemist on amatööriga nagu mina, ja või on alles külmas, on seda mõistlik lisada tükikaupa, segamist jätkates.
See retsept  on eriti mõjus võimalus iseloomu kasvatada. Sest juba enne purki panekut kipub see muudkui „aurustuma“