Avokaado-laimi keeks

niikaua, kui rabarber veel päris ei lokka.

Avokaado-laimi keeks

225 gr jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
0,5 tl soola
150 gr suhkrut
1,5 sl riivitud laimikoort
80 ml mahedamaitselist õli (või kui juba, siis eriti tervislikku kookosvõid)
120 ml kookospiima (magustamata)
1 keskmise suurusega avokaado
2 sl laimimahla
Glasuur
150 gr tuhksuhkrut
1 sl kookospiima
3 sl laimimahla

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Määri keeksivormi õrnalt õliga ning puista üle jahuga. Raputa liigne jahu vormist välja. Segas omavahel küpsetuspulbri, sooda, soola ja jahu. Pane suhkrur väikesesse kaussi, lisa riivitud laimikoor ja hõõru koor suhkru sisse, kuni tekib ühtlane segu. Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja uurista lusikaga viljaliha kesta seest välja. Püreesta avokaado saumikseriga, lisa suhkrusegu, kookospiim, õli ja laimimahl. Sõelu hulka jahusegu ning sega õrnalt ühtlaseks. Vala tainas ettevalmistatud vormi ja küpsetas 180 kraadi juures 45-50 minutit ehk kuni keeksi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. 

Lase valmis keeksil 10 minutit vormis jahtuda, siis kummuta see restile jahtuma. Kaunista glasuuriga. Selleks sega tuhksuhkrur kookospiima ja laimimahlaga ning sega ühtlseks. Torka puutikuga keeksi sisse augud. Nirista glasuur teelusikaga aukudesse ning seejärel kata keeksi üleni glasuuriga. Lase glasuuril taheneda. Meil läks natuke kiireks ja polnud aega oodata, seega kannatas natuke välimus (aga mitte maitse;)