Avokaadojäätis

200 g avokaado viljaliha (u neli väiksemat avokaadot)
1 sidruni mahl
200-250 g suhkruga kondenspiima
2 dl 35%-list rõõska koort
Lõikasin avokaadod pooleks, eemaldasin kivi. Uuristasin lusikaga avokaado viljaliha koortest välja, panin koos sidrunimahlaga kaussi ning püreestasin saumikseri abil ühtlaseks massiks.
Edasi vahustasin koore pehmetipuliseks vahuks, lisasin siis kondenspiim ja avokaadopüree. Segasin ühtlaseks. Valasin kaussi, millele sain kaane peale panna ning asetasin sügavkülma. Lasin üleöö tahkuda.
Järgmisel päeval maiustasin. Kuna taoline kodukootud jäätis külmub väga kõvaks, soovitan enne serveerimist jäätisel umbes pool tunnikest toatemperatuuril pehmeneda lasta.