Banaani-porgandi muffinid

Nende muffinite kohta võib vist küll öelda, et need on kohe täitsa tervislikud – rasvainet ei sisalda peaaegu üldse, see-eest aga ohtralt kaerahelbeid ja porgandit ning mõõdukalt rosinaid ja banaani.  Samas on need ikkagi mahlased ja mõnusad ehk tervislikkus ei tule kuidagi maitse arvelt kompromissi tehes:)

Mina valmistasin gluteenivabad muffinid ehk kasutasin gluteenivabu kaerahelbeid ja kolme erinevat jahu: 1 dl riisi-, 1 dl maisi- ja 1 dl gluteenivaba kaerajahu. Kui ei soovi gluteenivabu, siis kasuta tavalist nisujahu, millest kolmandiku võid asendada täistera nisujahu või kaerajahuga.

Retsept ilmus mõned kuud tagasi Laupäevaleht LP-s mu banaaniloo juures.

Vaja läheb:

  • 3 dl jahu (1 dl võib olla kas täistera nisujahu või kaerajahu)
  • 1 dl (pruuni) suhkrut
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
  • 0,5 tl soola
  • 2 dl kaerahelbeid
  • 1 dl rosinaid vm kuivatatud puuvilju (nt väiksemaks hakitud aprikoose või ploome)
  • 3 sl oliiviõli
  • 1 suur muna
  • 0,8 dl piima
  • 3-4 keskmist porgandit (riivitult)
  • 1 suur küps banaan (püreestatud)

Sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber, muskaatpähkel ja sool, seejärel lisa kaerahelbed ja rosinad. Sega läbi ning lisa õli, muna, piim, peenelt riivitud porgandid ja püreestatud (nt kahvliga) banaan. Sega ühtlaseks tainaks ja jaota see 12 muffinivormi vahel (eelnevalt määri vormid õliga või vooderda paberist vormidega).

Küpseta ahjus 200 kraadi juures 23-25 minutit kuni muffini sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase u 10 minutit vormis taheneda ja tõsta seejärel restile jahtuma. Väga head nii soojalt kui ka jahtunult.