Belgia vahvlid

No nii, siin on meie pere üks viimase aja lemmikretsepte! Suvel, kui on koolivaheaeg, siis peab ikka mõtlema, mida erilist hommikusöögiks teha. Nädalavahetused on pannkookide päralt, aga mida teha teistel hommikutel? Vahel hõivab hommikusöögi puder, vahel soojad võileivad, vahel munaroad. Selle suve lemmikhitiks on meil aga kindlasti needsamad Belgia vahvlid. Tegin neid lapsega esmakordselt Naistelehe “Koolilapse kokarubriik” tarbeks ning peale seda on vahvlimasin tihti kasutuses olnud. Jah, selle jaoks on vajalik paksude vahvlite küpsetamise masin. Minul on see olemas, kuid kogus enne selle retsepti avastamist köögikapis pikalt tolmu:) Vahvlid ise ei jää üleliia magusad, mis ongi tegelikult hea, sest siis saab sellele peale kuhjata oma kõige lemmikumaid komponente. Minul on hetkel lemmikuks kindlasti maasikad ning vanillijäätis või siis viimase asemel hoopis meeldivas koguses kondenspiima. Riivitud šokolaadipuru teeb ka ainult head!

Kogus: 4 suurt vahvlit
1 muna
2 dl jahu
1 dl suhkrut
1 tl küpsetupulbrit
1,5 dl piima
100 g võid, sulatatuna
1 tl vanillisuhkrut
Serveerimiseks: maasikaid, jäätist, kondenspiima, šokolaadipuru või muud meelepärast!
1. Eralda munakollane –valgest.
2. Sega kuivained omavahel. Lisa segades juurde munakollane, piim ja sulatatud või.
3. Vahusta munavalge mikseriga tugevaks vahuks ning lisa seejärel ettevaatlikult segades taina hulka. Lase tainal umbes 15 minutit külmkapis pakseneda.

4. Kuumuta vahvlimasin kuumaks. Nirista vahvliraudadele pisut õli ja võid ning laota tainas õhukese kihina peale (jaota tainas silma järgi neljaks) ning küpseta paar minutit. Meisterda vahvliraudade vahel järgemööda kõik vahvlid valmis. Serveeri meelepäraste lisanditega.