Brie juustu pasta

Olen taas tagasi juustu lainel. Õnnestus jällegi kasutada Norra kvaliteetjuustu, seekord aga Brie tüüpi valgehallitusjuustu Kolibrie. Juust on maheda ning mitte liigsoolase maitsega (mida vahel hallitusjuustude puhul ette tuleb). Müügil peamiselt suuremates Rimides.

Kuna retseptis on kasutatud ka tomateid ja Balsamicot, siis on tulemus mõnusalt hapukas ja mitte raske või väga koorene/juustune. Soolaka meki lisamiseks võib pastat viimistleda ka Parmesaniga.
Kolibrie pasta

4 portsjonit

2 dl Brie juustu (lõika kuubikuteks)
170 g spagette
250 g poolitatud kirsstomateid
1 hakitud küüslauguküüs
1 spl Gourmet Gardeni vahemere ürtide pastat (või peotäis hakitud soovikohaseid ürte – basiilik, tüümian, oregano vms)
2 spl extra virgin oliiviõli
1/2 spl balsamicot (balsamiäädikat)
1/4 tl soola + veidi soola pasta keetmiseks
värskelt jahvatatud musta pipart
4 spl parmesani
Sega esmalt kausis juustukuubikud, küüslauk, ürdipasta, oliiviõli, sool, pipar ja balsamiäädikas. Jäta maitsestuma. Niikaua keeda soolaga maitsestatud vees pasta. Võid keeduvette lisada ka sortsu toiduõli – mina olen harjunud alati nii tegema, sest mulle tundub, et siis pasta jääb hiljem vähem tükki. Keeda vastavalt pakil kirjas olevale keeduajale al dente. Nõruta pasta minimaalselt – hea on, kui ta jääb üsna märg. Ning sega ettevalmistatud lisanditega. Serveeri, puista peale parmesani ja söö kohe!