Brokolipesto (paleo)

Selle toreda retsepti idee sain ma raamatust “Mina loobun suhkrust”. Teate, see brokolist valmistatud pesto maitseb lihtsalt suurepäraselt ning olen sellest viimasel ajal nii vaimustuses. Eriti veel peale pisikesi mugandusi, tänu millele sai see pesto veelgi rohkem minu maitsemeeltele sobivaks timmitud. Kus seda pestot kasutada? Kasutage sarnaselt nagu mistahes muud pestot. Mulle meeldib viimasel ajal valmistada suvikõrvitsapastat. See on hästi lihtne retsept pikkade suvikõrvitsast tõmmatud nuudlitega kus nisujahust pastale ruumi ei ole. See pesto sobib seesuguste tervislike nuudlitega kokkusegatult veelgi paremini. Lisaks sobib see omletirooga ja loomulikult võileivamäärdeks.
Selles retseptis puudub klassikalisele pestole omane juust. Selle asemel annab sarnase efekti hoopis India pähkel. Oluline on, aga eelnevalt pähkleid mõned tunnid vees leotada, et seda soovitud “juustust” efekti saavutada. Rohkem pikka juttu ei tee, asugem kohe retsepti juurde…

50 g India pähkleid150 g brokoliõisikuid
50 g oliiviõli
1 väike küüslauguküüs (vastavalt maitsele võid ka rohkem/vähem panna)
ca 2 tl sidrunist pressitud mahla (lisa vastavalt maitsele)
soola, pipart

Leota pähkleid vähemalt 3 tundi vees. Seejärel nõruta. Auruta brokoliõisikud pehmeks. Pane kõik komponendid kaussi ning mikserda ühtlaseks seguks. Maitsesta.