Caprese-pirukas

Augustikuu.. jalutad kasvuhoonesse, võtad tomatitaimelt järjekordse kauni tomati, mis kohe süües nii meeldivalt soe on.. oh, õndsus. :)
Ja kui mõni tomat üle jääb, võib pirukat ju ka teha. :) Lihtne, kiire, maitsev. Augustikuusse imehea.
  • 500 g lehttaigent
  • 250 g mozzarella juustu
  • 4 suurt tomatit
  • suur punt basiilikut
  • soola
  • oliivõli
  • palsamiäädikat
Sulatasin lehttaigna (kuna ta oli külmunud), lõikasin neljaks ristkülikuks (võib teha nii ühe plaadisuuruse piruka kui ka väiksemaid. Mina tegin seekord sellised keskmised). Pesin, kuivatasin ja viilutasin tomatid. Viilutasin mozzarella. Hakkisin basiilikulehed peeneks.
Puistasin basiilikutükid taignale, ladusin peale tomati ja juustu – viile vaheldumisi pannes. Raputasin peale veidi soola, niristasin peale tsipake õli ning palsamiäädikat.
Küpsetasin 225*C ahjus, kuni juust oli sulanud ja taignaservad pruunid. Serveerisin soojalt, vahetult enne lauale andmist veel veidikese palsamiäädikaga ülevalatult.