Chilli con carnest supp ja quesadillad

Supid on meil popid.
Õnneks.
Sai antud mokaotsast lastele lubadus, et ok, ok, teeme siis paastuajal “ilma retseptideta” sööke.
See tähendab selliseid lihtsaid ja koduseid toite.
Frikadellisupid, kalasupid, kanasupid, kapsasupid ja muud sellised tavasupid on juba tehtud.
Nüüd tahtsin aga midagi natukenegi teistsugust. Otsisin huvitavaid ideid ja mõtteid ja lõpuks sain inspiratsiooni BBC GF-ist. Otsustasin ära proovida. Tulemus oli seda väärt. Ei ole just kõige kiirem supp, kuna hautamisaeg on vähemalt 1 tund, aga ega see tund nüüd ka nii pikk aeg ei ole.
Suppide kõrvale tahab minu pesakond saada kas leiba võiga või soolasid saialisi või pirukaid või mida iganes sarnast kaaslast. Ei pannud nad pahaks näiteks frikadellisupi kõrval kaerakliikukleidki (ega ma muidugi eriti täpne ei olnud neile koostisosi tutuvstama, piisas kui Merevaiku said peale määrida). 
Selle supi kõrvale tegin quesadillasid juustu ja salsa täidisega. Sobis hästi. Tõe huvides tuleb tunnistada, et lapsed sõid quesadillasid parema meelega kui suppi, aga ega suppki taldrikule jäänud.

 

Supiks läks vaja:
1 sibul
4-5 küünt küüslauku
1 spl oliivõi praadimiseks
500 g veisehakkliha
2 ruutu musta šokolaadi (85% võiks ikka olla)
400 g purk purustatud tomateid
700 ml kanapuljongit
soola-pipart
tšillipulbrit (maitse järgi, tulisema soovijad võivad hiljem juurde lisada)
400 g purk punaseid ube
peale riputamiseks basiilikut
Tükeldasin sibula ja küüslaugu. Ajasin pannil õli kuumaks ja panin sibula pannile, kui sibul oli klaasjaks muutunud lisasin tükeldatud küüslaugu. Lasin 3-4 minutit praadida madalamal kuumusel.
Tõstsin kuumust ning lisasin hakkliha. Kui liha oli ühtlaselt pruunistunud, lisasin tomati, puljongi, šokolaadi, tšilli ja pipra ja lasin keema tõusta. Hautasin 40 minutit madalal kuumusel. Siis lisasin punased oad (loputatud) ja hautasin veel 20 minutit. (Võib ka veel kauem hautada, kui aega on.)
Peale riputasin peotäie värsket basiilikut.
Quesadillade jaoks läks vaja:
4 tortillat
u 100 gr riivitud juustu
salsakastet (umbes pool Santa Maria purki ja sellise maitsega nagu ise soovid, meil oli laste pärast mahe kaste)
Panin ahju soojenema 200C pöördõhule. Määrisin tortillale salsakastme ning riputasin peale riivjuustu. Katsin pealt teise tortillaga.
Panin ahju umbes 5-6 minutiks, kuni juust oli vahelt sulanud.
Lasin veidi jahtuda ning hr.L lõikas terava sakilise noaga tortillad neljaks kolmnurgaks.
(Eile oli nimelt see päev, kui hr.L-l oli nugade käsitsemise meistritund :) :P)