Frititud sinimerikarbid kappari-sidrunimajoneesiga

Viimsi Taluturul on tulekul kalapäev, kus täiesti võimalik kokku põrgata mõne teada tuntud kalamehest kokaga nagu Korzets ja muu säherduse kalateadjama rahvaga.
Mereäärne isik võiks ju oma kaladest hõrgu roa vaaritamise käppa saada.
Räägitakse, et pop-up kalapuhvetist saab kohasülti ja rabarbrikooki ja suitsulõhepirukat ja Saaremaa kalarooga. Ümarmudil pidi üles astuma jne, jne..
Kõik see ilmaime leiab aset juba 25. mail kella 10-14 paiku.

Itaalia rannikualade kiirtoit on frititud mereannid, mida pabertuutust koos värketest sidrunitest sektoritega ulatatakse.

Kui nüüd kogu mereannivalikut kodupoes pole, siis kindlasti on meil saada  rannakarbiliha absoluutselt igale pangaarvele sobivas suuruses
Retseptist ilmus Oma Maitse mainumbris ja sellest jagub neljale maitsenärvi ergutavaks eelroaks.
Foto autor on aga hoopis Andra Kalda.

Frititud sinimerikarbiliha
 

  • 500 g sinimerikarbiliha, nt külmutatud
  • 125 ml jahu
  • 1/2 tl soola
  • 1 spl küüslaugupulbrit
  • näputäis cayenne`i
  • 1 muna
  • 1 spl piima
  • riivsaia
  • 1/2 liitrit õli frittimiseks

Sidruni-kapparimajonees

  • 125 ml majoneesi
  • 30 ml sidrunimahla
  • 1 spl hakitud kappareid
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • soola, musta pipart
Sulata sinimerikarbiliha, nõruta. Mitte mingil juhul ei tohi karbiliha veega pesta, kaob mõnus soolakas mereveemaitse. Jahu sega soola, cayenne`i ja küüslaugupulbriga.
Veereta karbilihad jahus, raputa üleliigne maha. Kasta muna-piima segusse ja veereta seejärel riivsaias. Lao frittimiseks valmis karbilihad mõneks minutiks taldrikule tahenema.  Kuumuta õli, ideaalis temperatuurini 185 kraadi. Küpseta karbiliha portsude kaupa, et õli liiga maha ei jahtuks. 3-5 minutit on piisav aeg kuldpruuni jume saavutamiseks. Tõsta frititud sinimerekarbid vahukulbil või näpitsatega õlist välja köögipaberile nõrguma. Puista peale pisut peensoola või jahvatatud meresoola, jahvata õige pisut pipart veskist.
 Sega majoneesiained omavahel. Jaga majonees nelja tillukesse kausikesse. Jaga frititud sinimerekarbid neljale taldrikule, torka juude mõned tikud ja tõsta igale juurde kastmekausike.