Gino kreemjas kanapasta Gorgonzolaga

See retsept on pärit minu kõige uuemast kokaraamatust Gino’s Pasta: Everything You Need to Cook the Italian Way. Tegemist on tõelise pastaarmastaja piibliga, kust leiab üle saja hästi lihtsa ja isuäratava retsepti. Esimesena katsetasin koorest kanapastat pikantse Gorgonzola ja valge veiniga, mis ei sobi küll dieedipidaja menüüsse, kuid meeldib kindlasti neile, kes parasjagu lohutus– või mugavustoitu otsivad.

Algupärases retseptis kasutatakse Dolcelatte juustu, mis on loodud spetsiaalselt Brittidele, kelle jaoks traditsiooniline Itaalia sinihallitusjuust Gorgonzola liiga tugevamaitseline tundus. Meil leiab seda mahedamat ja magusamat varianti mõnes poes (nt Stockmannis) Gorgonzola Dolce nime all.

Vaja läheb (neljale):

2 spl oliivõli
350 g broilerifileed, ribadeks lõigatud
150 g Gorgonzola (Dolce) juustu, tükeldatud
50 ml kuiva valget veini
150 ml rõõskkoort
3 spl hakitud murulauku
meresoola ja värskeltjahvatatud musta pipart
400 g tagliatelle või fettuccine pastat

1. Kuumuta pannil keskmisel tulel õli ja prae kanatükke kuni küpsed ja pealt kuldsed (sõltuvalt paksusest 5-7 minutit).

2. Lisa tükeldatud Gorgonzola Dolce juust ja kuumuta segades 2 minutit kuni juust on sulanud. Lisa vein ja rõõskkoor ning kuumuta pidevalt segades umbes minut. Lisa murulauk, sool ja must pipar ning tõsta kõrvale.

3. Keeda pasta al dente (ehk 1 minut vähem kui pakil kirjas). Kuna ja pane tagasi keedunõusse. Lisa kaste ja lase kergelt segades 30 sekundit pastaga seguneda. Serveeri kohe.

Inspiratsioon: Gino’s Pasta: Everything You Need to Cook the Italian Way