Grillpanni vahvlid vahtrasiirupikreemi ja vaarikatega

 

Olgu kohe alguses ära märgitud segaduste vältimiseks, et need vahvlid siin on sellised nagu neid Ameerikamaal tehakse – kohevad, pehmed ja pontsakad. Krõbedust ja näppude vahel pudisemist siit postitusest otsida ei tasu ja kuigi mulle väga väga maitsevad krõbedad vahvlid, isutab hommikuti siiski nende pehmete vahvlite järele.

Kuna kööki enam ühtki masinat ära ei mahu, mõtlesin vahvleid küpsetada grillpannil – on see ju üsna sarnane neile vahvliraudadele, mida poes pehmete vahvlite tegemiseks müüakse – sügava ja laia mustriga ning täitsa õnnestus. Sai igavesti mõnus hommikusöök, seltsiks mõnus vahtrasiirupikreem (vahvlitega kohustuslik) ning värsked vaarikad.
Neljale või kahele, kui võikusid vms juba söödud pole:
  • 2 muna
  • 1 spl suhkrut
  • 1 tl vaniljeekstrakti või -suhkrut
  • näpuotsake soola
  • 2,5 dl (hapu)piima
  • 1,5 dl nisujahu
  • 1 dl täisterajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • 40 grammi võid
Kreemi jaoks:
  • 4 spl maitsestama (kreeka)jogurtit
  • 3 spl vahtrasiirupit
  • Serveerimiseks värskeid marju ja tuhksuhkrut
Sega kokku munad, suhkrud, sool. Lisa piim, sega ühtlaseks. Mõõda hulka jahud, küpsetuspulber ja sooda. Vispelda ühtlaseks. Viimasena sega hulka sulavõi.
Aja grillpann kuumaks, keera tuli keskmise peale ja küpseta vahvlid.
Kreemi valmistamiseks sega kokku paksem maitsestama jogurt ja vahtrasiirup.
Serveeri vahvlid kuumalt, tõsta peale vahtrasiirupikreem, puista värskeid marju ja tuhksuhrkut. Mõnusaid hommikuid!