Hapendatud küüslauk

Algas eksperiment – “Hapendatud küüslauk”

Septembrikuises Maakodus on mitmeid küüslaugu retsepte. Kuna ma plaanin väikest Gruusia õhtut siis tundus, et hapendatud küüslauk (küüslaugupealsete puudumisel) võiks sobida. Retseptikogus on minu meelest suhteliselt müstiline – 3 liitrine purk ja 3 kilo küüslauku. Kolm kilo?!? Ma nokkisin seda viit küüslaugupead juba tund aega…

Igastahes, retsept näeb ette küüslaugulaugu ladumist kihiti mustsõstralehtedega, kihtide vahele lisada veel vürtspaprikat (eee, see on siis nagu tšilli? no ma panin seda Ungari teravat) ja paar loorberilehte. Irdudes retseptist panin ka musta terapipart  ja mõned tilliõisikud. Peale tuleb valada 6% soolalahus, nii et se ulatuks 5-10 cm üle küüslaukude. Nädala pärast peaks valma olema. Ja selgub kas see süüa kah kõlbab.

Kuna retsepti järgi peaks nädala pärast umbes kolmkilo hapendatud küüslauku käepärast olema, siis soovitatakse see 0,5 l purkidesse ümber villida. Hapendamisvedelik tuleks kurnata ja läbi kuumutada ning veidi jahtunult uuesti küüslaukudele valada.

Muidu jätkub slaavi teema. Lugesin (google translate’i abiga muidugi) üht vene kokandusfoorumit. Oi-jah. Aga olen leidnud ka mõned päris huvitavad blogid. Näiteks Food Perestroika. Head lugemist!