Heeringas sherrymarinaadis

ma ei tea miks, aga mul oli juba ammu kuidagi kuklas tunne, et kui me “lendame” selle heeringa ja silguga peale, siis ma ühe telli ka marineerin. kui aeg sealmaal, siis ma ei jõudnud seda mõtet ära kiruda, sest ükski retsept äkki minuga “ei rääkinud”. aga siis üks järsku hakkas, ja ma natuke modifitseerisin seda muidugi ka. need kogused on kuue terve heeringa kohta, kui heeringaid vähem, siis tuleks muid asju ka vähem võtta.

  • 6 tervet heeringat
  • 3 keskmist sibulat
  • u 3 tl roseepipart
  • u 1 tl purustet musta pipart
  • u 6 tl (üks iga pisema purgi kohta, või 3 tl pooleliitrise purgi kohta) provaansi maitseainete segu
  • 1 loorberileht ka igasse purki


marinaadiks

  • võrdsetes kogustes – ehk mina võtsin
  • 1 dl sherryt
  • 1 dl äädikat
  • 1 dl vett
  • 1 dl suhkrut


kuumuta marinaadiks mõeldud vesi, sulata seal suhkur. lase jahtuda ja siis lisa sherry ja äädikas. puhasta-tükelda heeringas, kena oleks, kui suuremad rood ka välja saaks. viiluta sibul. kui asjale läheneda hobi korras;), siis võib heeringa marineerida ka suuremasse karpi või purki, mina tegin mitmesse pisemasse. pane põhja peale loorber, siis heeringatükid ja sibul vaheldumisi kihtidena, kihtide vahele sipsuta ka pipart ja maitseainete segu. vala marinaad peale, vaata, et ei jääks sisse suuremaid õhumulle, ja lase kapis seista vähemalt kolm päeva.