Heeringavaht

Mõtlesin mitu päeva mida uut ja põnevat, kuid samas kerget ja maitsvat, oma kallile koju saabuvale meremehele õhtul süüa pakkuda. Kerget just seetõttu, et lennuk saabus alles peale 11 õhtul :)

Leidsin 100 rooga sarja kokaraamatust “Kalaraamat” ühe retsepti, mida olin varem ema juures saanud. Tegemist on selles suhtes hea toiduga, et suurema kõhutäie tarvis võid sinna juurde keeta kartuleid, kuid võid vahtu ka niisama musta leiva ja kodujuustuga süüa. Selline eestipärane roog :)
Koostisosad:
  • 1 heeringas
  • 1 dl hapukoort
  • 2 dl vahukoort
  • 1-2 sibulat
  • 0,5 tl 30% äädikat
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 1 sl hakitud tilli
  • näpuotsatäis valget pipart
  • 1 sl želatiini (15 g)
  • 1 väiksem keedetud peet
Puhasta ja tükelda heeringas ning peet väiksemateks kuubikuteks. Haki sibul hästi väikesteks tükkideks. Sega heeringas, peet ja sibul hapukoorega. Lisa sool, suhkur ja pipar. Lahusta želatiin umbes 1 dl kuumas vees ning vala heeringasegu hulka, sega korralikult läbi. Viimaks vahusta koor ning sega segu hulka. Vala roog väikestesse kaussidesse või vormidesse ning pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tarduma.