Iiri nõgesesupp

Kuuele:
45 g võid
4 keskmist kartulit, tükeldatud
2 sibulat, hakitud
1 porru valge osa (100 g ), hakitud
1 l kanapuljongit
140 g värskeid ja noori nõgeselehti (umbes 7-8 suurt peotäit)
1,5 dl 10 % rõõska koort
soola
musta pipart
Sulata suures potis või, lisa hakitud sibul, porru ja kartul ning sega läbi. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta köögivilju suletud kaane all 10 minutit, kuid ära pruunista.
Lisa kanapuljong ja keeda, kuni kartul on pehme.
Lisa pestud, nõrutatud ja hakitud nõgesed. Lase vaikselt ilma kaaneta podiseda 2-3 minutit.
Lisa rõõsk koor  ja püreesta, kuumuta keemiseni ja vajadusel maitsesta soola ja pipraga.
Allikas: mugandatud Darina Allen’i raamatust “Irish Traditsional Cooking”