Imeline soolakaramellikaste

Ma olen sellest kastmest nii vaimustunud, tegelikult on terve mu pere selle järele hull. Kergelt soolaka varjundiga magus kaste kuidagi lihtsalt paneb endasse armuma. Täna sai see kaste olla lisandiks hommikustele pannkookidele, paar päeva tagasi rikastasime sellega äsja küpsetatud pehmeid saiaviile ja muidugi klassikalise vanillijäätise peal on see ka ülimalt hea! Mulle tundub, et see sobib justkui igasugu magustoitudega, sest ükspäev tegin üht lihtsalt kohupiimasegadikku …. ja muidugi sai sinna lisatud sedasama kastet, mis sobitus kõigega liigagi hästi. Lisaks sobib kookidesse , katteks igasugu küpsetistele, praesaiadele, küpsisekookidesse ….. ma võiks seda jada jätkatagi.
Mis on selle suurepärase kastme veel teisigi plusse? See valmib ülilihtsalt ja kiirelt (ca 10 minutit) ning valmistamiseks on vaja vaid 4 komponenti. Pean ma jätkama? Vist mitte, pigem soovitan ained varuda ning seda kastet kiiresti-kiiresti valmistama hakata:)
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht 21.10.15
Mõned tähelepanekud:
  • Sellest kogusest saab pisikese purgikese kõige paremat soolaka mekiga karamellikastet!
  • Soovitan seda kastet säilitada jahedas.

50 g võid
100 g fariinsuhkrut või tumedat Muscovado suhkrut
1 dl rõõska koort (35%)
paar näpuotsatäit soola

Sulata potis või, lisa ülejäänud ained ning kuumuta keskmisel kuumusel , ise pidevalt segu segades seni, kuni kaste ühtlustub ning pakseneb. Seejärel lase jahtuda. Säilita külmkapis (seistes kaste pakseneb).