Imeline toorpuder marjade ja chia seemnetega

Toorpuder on minu üks selle suve lemmikuid. Eriti veel siis, kui hommikul kipub kiireks minema ning korralikku hommikusööki ei ole aega justkui valmistada. Toorpuder on aga üks korralik ja toitev hommikueine, mille saab valmima panna eelmisel õhtul – järgmiseks päevaks on kausike täiuslikku kõhutäitjat valminud. Praegune aastaaeg soosib ka erinevaid marju, nii et neid võib lahke käega hommikusöögi peale raputada.
Ühe projekti raames teen pikemat aega koostööd Veski Matiga, kellele (pidades silmas nende tootevalikut) seesama retsept sai ka tegelikult valmistatud. Mulle tohutult meeldib selle kaubamärgi all müüdav uus toode – Veski Mati seemnete ja kliidega helbed, mis sisaldab lisaks kaerahelvestele ka odrahelbeid, rukkihelbeid, nisukliisid, päevalilleseemneid, linaseemneid ja kõrvitsaseemneid. Ühesõnaga üks korralik segasummasuvila, aga maitseb nii hästi:) Muidugi võite aga sellesama hommikusöögi valmima panna mistahes kaerahelvestest (sobivad nii jämedad kaerahelbed, mitmeviljahelbed vms)
Piilu ka üht teist retsepti siin blogis: üleöö valminud kaerahelbepuder!

ühele-kahele

1,5 dl kaerahelbeid või mitmeviljahelbeid
3 dl kookospiima
1 sl chia seemneid
1-2 sl vedelat mett
näpuotsatäis kaneeli
2 sl Kreeka jogurtit
2 sl värskeid marju
2 sl pähkleid

Sega omavahel kokku retsepti 5 esimest komponenti. Pane segu karpi ja lase vähemalt 6 tundi jahedas seista. Seejärel sega juurde ülejäänud komponendid ning raputa kaunistuseks peale pisut marju ja pähkleid.