Indiapärane kana kookoskastmes

 

Neljale:
500-600 g kanafileed
2 tl garam masala maitseainesegu
1 tl jahavatatud tšillihelbeid
1 tl soola
2 sl õli
2 sl kuivatatud karrilehti (saab Tallinnas nt Piprapoest või Stockmannist)
1 punane sibul
2,5 cm jupp värsket ingverit
1 sl valget veiniäädikat
2 dl kookospiima
väike kimp värsket koriandrit

 

Serveerimiseks:
riisi

 

Lõika kanafilee umbes 2 cm suurusteks tükkideks ning sega hoolega soola, garam masala ja tšillipipraga. Jäta vähemalt 30 minutiks maitsestuma. Parima tulemuse saad siis, kui lased maitsestuda üle öö.
Haki sibul ja ingver hästi peeneks.
Kuumuta suurel pannil õli, lisa sibul, ingver ja kuivatatud karrilehed ning kuumuta aeg-ajalt segades 3-4 minutit.
Kui sibul hakkab kergelt pruunistuma, tõsta kuumust ja lisa pannile kanatükid. Kui kanatükid hakkavad pruunistuma, lisa kookospiim ja 1 sl valget veiniäädikat. Lase paar minutit podiseda, kuni kana on küps ja kaste veidi redutseerunud. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.
Valmis toidule puista peale hakitud värsket koriandrit.
Serveeri riisiga.
Allikas: veidi mugandatud raamatust “Mighty spice cookbook” J. Gregory-Smith