Isetehtud kookospiim

Üldiselt kasutan ma hästi palju kookos- ja mandlipiima. Mulle meeldib lisada seda kohvile (kookospiim teeb kohvi justkui maiuseks;)), magustoitudesse ning loomulikult kasutada suppide, pajaroogade ja hautiste valmistamisel. Üha tihedamini olen ma viimasel ajal hakanud ka hommikuti smuutisid tegema, kuhu lisan tavaliselt just isetehtud kookospiima. Enamasti seepärast, et isetehtud kookospiim on oluliselt puhtama ja tugevama maitsega, kui mistahes poest ostetu. See valmib ääretult lihtsalt ning maitseb hästi. Loomulikult räägib isetehtud kookospiima kasuks ka selle ehedus – see on vaba igasugustest paksendajatest ja säilitusainetest, mida paratamatult poes müüdavad kookospiimad tihti just sisaldavad. Siiski-siiski on ka üks miinus – nimelt säilib see külmkapis vaid 1-2 päeva… ühesõnaga kehtib siinkohal reegel: valmista ning kasuta.

Pikemaks säilitamiseks soovitan isetehtud kookospiima jääkuubikute vormidesse valada ja sügavkülmutada.

100 g (2 dl) kookoshelbeid
5-6 dl vett (olenevalt, kui rammusat piima soovid)

Kookospiima valmistamiseks on kaks võimalust. Minule isiklikult meeldib esimene variant, kuna lõpptulemusena on kookose maitse tugevam:

I võimalus. Pane kookoshelbed ja soe vesi potti ning lase öö läbi seista. Seejärel püreesta segu korralikult ning nõruta sõelal kookosmassist kookospiim välja.

II võimalus. Kuumuta vesi keemiseni, seejärel lisa kookoshelbed ning lase seista paar minutit. Seejärel mikserda segu minutijagu ning nõruta siis sõelal kookosmassist kookospiim välja.

Järelejäänud kookosmassist valmista küpsiseid või kooki:)