Kaerahelbekarask moosiga

4 dl  kaerahelbeid
3 dl jahu
1 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
1,5 tl soodat
100 g sulatatud võid
3,5 dl keefirit, hapupiima või petti
u 1dl meelepärast moosi-kirsi, vaarika, pohla vms
tuhksuhkrut

Rösti kaerahelbeid kergfelt kuumal ja kuival pannil, lase jahtuda.
Sulata või ja lase ka sel jahtuda.
Sega kokku jahu, röstitud kaerahelbed, suhkur, sool ja sooda.
Sega juurde sulavõi ja keefir.
Pane taigen küpsetuspaberiga kaetud 22x22cm koogivormi. Võta teelusikaga moosi (mul oli õuna-põldmarja) ja torka sügavale tainasse. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit.
Lase veidi jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut.
Maitseb hästi nii soojalt kui ka jahtunult.

Allikas: veidi mugandatud Soome ajakirjandusest