Kakaojäätis

Ma olen korduvalt mõelnud jäätisemasina ostmisele, kuid tõenäoliselt jääb see pärast suurt tuhinat ja jäätisetegu lihtsalt kasutult seisma, nagu nii mitmedki “väga vajalikud” köögimasinad. Seepärast olen selle mõtte peast visanud. Seetõttu on ka antud retsept ikka seesama hea ja toimiv kondenspiimajäätis, mis ei vaja spetsiaalset jäätisemasinat. Kes on proovinud, siis teavad, et lõpptulemus on kreemjas ja sõltuvusttekitav … rammus, aga hea! Tänu kakaopulbrile ei ole jäätis ka üleliia magus, mis tihtipeale võib kondenspiima nö ohuks olla. Selle jäätise valmistamisel kasutasin kookoskondenspiima, mis on juba pikemat aega üks minu lemmikuid. Kes soovivad näiteks valmistada mõnda laktoosivaba magustoitu, siis sellisel juhul saab kasutada just sedasama kookoskondenspiima. Olgem ausad, see kondenspiim on ka niisama maiustades ülimalt hää. Olen seda toodet ka varem siin blogis maininud ning täpsemalt saab tootepilti piiluda ühest minu magusast koogipostitusest: Gluteenivaba laimi-kondenspiimakook.

Selles kakaojäätises on šokolaadi, kookose ja ka kergelt pähklist mekki. Pähklijahuna kasutasin umami.ee veebipoe õlivaba metsapähklijahu, mis on lihtsalt uskumatult aromaatne. Selle asemel võib kasutada ka röstitud metsapähklitest isejahvatatud jahu…viimasel juhul tuleb abiks kohviveski:) Lisandina võib siia jäätisesse lisada pisut ka tumeda šokolaadi tükke. Veel parem, kui šokolaad on kergelt piparmündise mekiga.
PS! Kõige parem on see jäätis värskelt valminuna!
4 sl metsapähklitest jahvatatud jahu
6 dl vahukoort
300g kookoskondenspiima
5 sl naturaalset kakaopulbrit
Rösti pähklid ning jahvata need (kohviveskiga) peeneks jahuks. Vahusta koor pehmete tippude tekkimiseni (liialt kõvaks vahuks vahustades võib lõpptulemus jääda võine). Seejärel lisa ülejäänud ained ning sega ettevaatlikult lusikaga segu korralikult ühtlaseks. Aaseta segu säilituskarpi ning aseta sügvkülma külmuma vähemalt neljaks tunniks.