Kamavaht

Mul jäi viimastest torditegudest hästi palju kohupiimakreemi järgi. See on üks tänuväärne toiduaine, sest sellest saab alati mingi mõnusa magustoidu kiirelt kokku keerata. Kasvõi nagu see siin. :) Täpseid koguseid ei anna, need pole nii olulised!

 

Kamavaht

Portsjonite arv vastavalt sellele, kui palju Sul on parajasti toorainet :)

Kohupiim (või paksem kohupiimapasta või kohupiimaga segatud vedel kohupiimapasta)
Vahukoor (pool kohupiima kaalust)
Mascarpone toorjuust (omakorda ca pool vahukoore kaalust, muidu läheb väga vängeks kogu asi)
Peent suhkrut (juhul kui kohupiim pole magus – maitse järgi)
Vaniljepastat või vaniljesuhkrut või muul kujul vaniljemaitseainet (0,5-1 tl)
Kamajahu (lisa valmis mikserdatud kreemile vähehaaval, pidevalt segades, olenevalt kui tugevat kreemi tahad – arvesta et segu seistes veelgi paisub ja pakseneb)
Moosi (mina kasutasin vaarika)
Vahusta esmalt koor suhkruga, siis mikserda sisse kohupiim, sega kiirelt läbi, viimasena lisa toorjuust ja mikserda ainult veel niipalju kui vaja segu ühtlustumiseks. Vispelda vähehaaval sisse kamajahu kuni soovitud konsistentsi saavutamiseni. Serveeri tassikesse või pokaali – kasuta pritskotti kui Sul on kena spiraali tekitamiseks, aga kena kuhila saab ka lusikaga vormida. :) Pane moos ülalt kenasti alla voolama.