Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga

Kui pühade paiku on soov lauale panna mõni natuke teistmoodi suupiste, mis ometi minutitega valmiks, siis võiks täitsa kaaluda allpool olevat vaagnatäidet. Pisut glamuursema alatooniga kammkarp võib küll tunduda kummaline kaaslane verivorstile, kuid tegelikult saavad need kaks päris hästi omavahel läbi. Kasutusel olev verivorst ja kõrvits võiksid aga ekstravagantsusega mitte hiilata ja olla pigem klassikaliselt maheda maitsega.

See retsept on muide pärit ka minu esimesest raamatust “Anne & Stiili kokaraamat”, mis alles mõni kuu tagasi ilmavalgust nägi.

KAMMKARBID VERIVORSTI JA KÕRVITSAGA

16 tk
8 kammkarpi
soola
1,5 dl marineeritud kõrvitsat
4 paksemat mahedamaitselist verivorsti
võid praadimiseks
granaatõunaseemneid
tüümianilehti
Kuivata kammkarbid majapidamispaberiga ja maitsesta soolaga. Püreesta kõrvits saumikseriga. Lõika verivorst paksemateks viiludeks ja pruunista pannil võis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt, võta pannilt. Prae kammkarpe võis mõlemalt küljelt 1–2 minutit.
Tõsta verivorstiviilule pisut kõrvitsapüreed ja seejärel poolitatud kammkarp. Kinnita kokteilitikuga. Pane peale lusikatäis kõrvitsapüreed, pisut granaatõunaseemneid ja tüümianilehti. Paku soojalt.