Kammkarp lillkapsapüree ja peekoniga


Reedel-laupäeval sai Sadama turult osta värsket kammkarpi. Laupäeval oli turul kohapeal tore inimene, kes rääkis kammkarpide elust-olust, õpetas kammkarpi avama ja jagas soovitusi kuidas kammkarpi valmistada.
Karbid olla püütud/korjatud esmaspäeval Norra merest, ega vist enam värskemat kammkarpi õnnestu meil kusagilt saada… Huvilised hoidke silmad lahti, eks Sadama turg annab teada, millal jälle värske kammkarp saadaval on.


1/2 lillkapsapead
75 ml koort
50 g võid

100 g suitsupeekonit
1 sl riivsaia

6 puhastatud kammkarpi
oliiviõli
võid

laimi- või sidrunipoolik
soola

*Lillkapsas pesta ja keeta pehmeks, lisada koor ja või, maitsestada soolaga ning püreestada saumikseriga.
*Peekonilt eemaldada kamar ja lõigata väikesteks kuubikuteks, segada riivsaiaga ning praadida krõbedaks.
*Kammkarbi praadimiseks kuumutada pann, pannile valada õli ja 1 sl võid, kui või on sulanud ja hakkab mullitama tõsta pannile kammkarbid. Praadida mõlemilt poolt, umbes 45-60 sekundit, ilusaks kuldseks. Kammkarbid tõsta majapidamispaberile ja raputada üle soolaga.
*Serveerimisanumale tõsta 1 sl lillkapsapüreed, sellele kuldseks praetud kammkarp ja raputada üle krõbeda peekoniga, peale pressida sidruni- või laimimahla. NB! Kõrvale klaas külma valget veini!

Retsept on ”MasterChef Australia” esimese hooaja võitjalt.