Kana-aprikoosipirukas

Põhi:
  • 120 g külma võid
  • 0,5 tl soola
  • 3 dl jahu
  • 4 sl külma vett
Täidis:
  • 1 väiksem porru
  • 1 paprika
  • 250 g kanafileed
  • 1 sl õli
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl musta pipart
  • 2 sl magusat tšillikastet
  • 0,5 dl hakitud värsket basiilikut
  • 0,5 dl hakitud värkset peterselli
  • 1,5 dl riivitud juustu
  • 3 muna
  • 3 dl piima
  • soola
  • musta pipart
  • 1 purk (420 g) aprikoosikompotti
  • 1-2 sl seesamiseemneid
Haki külm või jahu ja soolaga puruseks, lisa külm vesi ja sõtku kiirelt tainaks. Kata saadud tainaga  26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred. Pane 30 minutiks külma. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.
Lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks, samuti ka paprika. Viiluta porru.
Kuumuta pannil õli, pruunista selles kanafileekuubikud, maitsesta soola-pipraga, lisa paprikakuubikud ja porruviilud, lisa tšillikaste. Hauta kaane all umbes 5 minutit. Lisa hakitud petersell ja basiilik. Jahtunud segule sega juurde riivjuust. Tõsta täidis eelküpsetatud põhjale.
Sega munad ja piim, maitsesta soola-pipraga ja vala pirukale.
Nõruta aprikoosi ja tõsta need lõikepind allpool täidiseke.
Puista peale seesamiseemneid ja küpseta 180-kraadises ahjus 40-50 minutit.
Allikas: mugandatud ajakirjast “Pirkka”