Kana Vietnami moodi

vahel ju ikka tahaks kana ka. soja, küüslauk, ingver, tshilli, sidrunhein ja austrikaste ei kõla ka kunagi halvasti. koos kanaga veel paremini. eriti siis, kui kanal veel nahk peal on.

  • kanakintse või koibi, vastavalt sööjate arvule (meie kolmikule kärab kaks seda täissuuruses koiba, kui ära tükeldada, so kints nö “säärest” eraldada)

marinaadiks:

  • kaks hakitud küünt küülauku
  • 3 spl austrikastet/või kalakastet/või sojakastet (peaasi, et oleks soolane komponent)
  • u 2 cm pikkune jupp kooritud ingverit
  • pool hakitud tshillikauna
  • 2 vart sidrunheina, peeneks hakituna (või püreestet kujul, mul on miski purk, ajab ka asja ära)
  • 2 tl pruuni suhkrut

eralda koivad kintsudest, kui nad juba pole eraldi. haki kastmeks vajalikud ained väga peenikeseks, sega juurde kaste ja suhkur, timmi maitsed parajaks. suru näppudega kanatükkidele naha alla taskud – viimasel aja ma topin kõik kanale naha alla – ja pane sinna marinaadisegu. jäta paariks tunniks kuni üleöö külma. pane kanatükid ahjuvormi, vala allesjäänud/taskutest välja nõrgunud marinaad peale ja küpseta 200 kraadil u 45 minutit kuni tunnikene. aeg-ajalt kasta küpsetusvedelikuga, lõpuks kindlasti kontrolli, et kanast välja valguv vedelik oleks läbipaistev. ja lõhn oleks ok, kuigi lõhn on ok juba palju varem. juurde sobivad nii nuudlid kui toorsalat.