Kanapirukas kuskussi, pärlsibulate ja juustuga

Olgugi, et kevadised ilmad paitavad põski ning menüü muutub aina värskemaks ja kergemaks, siis seekord on retseptipostitus ühest pirukast. Küpsetisest, mille täidises on ohtralt mahlast kanatäidist ning mida katab krõbedalt õhuline tainaümbris. See pirukas sobib söömiseks ahjusoojalt, kuid samahästi nosimiseks ka jahtununa, mistõttu võib seda pirukat kaasa pista piknikukorvi või mõnele väljasõidule, kui värskest õhust ootamatult kõht tühjaks muutub.
See pirukas on hea mitmel põhjusel, esiteks ei nõua rohkelt aega ning teiseks on selle küpsetise suureks austajaks ka pere pisemad sööjad. Täidises ei domineeri maitsed üksteise üle, mistõttu sobib lastele söömiseks hästi.

50 g (täistera)kuskussi (keetmata kogus)
2 (ca 500g) broilerifileed
soola, pipart
3 sl hakitud tilli
75 g riivitud juustu
4 sl majoneesi
peotäis pärlsibulaid
500 g pärmi-lehttainast (kasuta võimalusel juba lahtirullitud lehttainast)
1 muna (piruka määrimiseks)

Valmista kuskuss vastavalt pakendil olevatele juhistele. Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ning prae need kuumal õliga piserdatud pannil valmis, maitsesta soola ja pipraga. Võimalusel lase kanafileetükkidel kümmekond minutit jahtuda. Sega kausis kokku keedetud kuskuss, kanatükid, till, juust, majonees ja poolitatud pärlsibulad. Maitsesta segu soola ja pipraga.

Laota tainas küpsetuspaberil lahti ning aseta selle keskele pikuti kanatäidis (jäta otsad umbes 3 cm ulatuses vabaks). Vabaks jäänud taina pikematele külgedele lõika noaga u 2cm paksused sisselõiked. Kata täidis esmalt otstest vabaks jäänud tainaga ning tõsta siis äärde lõigatud ribad täidisele. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures pöördõhuga režiimil 15-20 minutit.