Kanavardad ja satay kaste

eks kõike võiks ju proovida, aga satay kui radikaalne soovitus kõlas ennekõike enne Singapuri sellele kõige kuulsamale söögiturule minekut. „What should we eat?“ „Satay! Satay!!“. Ok, tehtud-mõeldud. Kui kodus järgi tegemiseks läks, siis meeldis mulle kõige enam see retsept Nigella juurest.
Satay kaste
  • 1 väike sibul
  • 1 väik tshilli
  • 1 tl kuivatet tshillihelbeid
  • 2 küünt küüslauku
  • 2 spl maapähklivõid (pigem sellist tükilist)
  • 1 spl magusamapoolset sojakastet
  • 1 spl demerara vms pruuni suhkrut
  • 1 purk (200 ml) kookospiima
  • 0.5 spl maapähkliõli
haki sibul, tshilli ja küüslauk. Kuumuta õli (mul polnud ei maapähkliõli ega värsket tshillit momendil kodus, seega võtsin selle õli, kus ma hoian kuivatet tshillikaunu, see ajas ka asja ära), ja prae keskmisel kuumusel kuniks sibul kuldpruun. lisa suhkur, maapähklivõi ja sojakaste, sega läbi. Siis võta kookospiim ja vala seda osade kaupa nii kaua juurde, kuniks tekib soovitud konsistents. Lauale oleks hea anda otsekohe, sest kole kiiresti tekib selline „nahk“ peale. Aga väidetavalt sobib seda ka kenasti külmutada ja uuesti üles soojendada. Juurde sobivad nt kanavardad. Mina tegin allesjäänud soustiga järgmisel päeval ka sedasi, et praadisin kanatükke – kui tükid enam-vähem krõbedad, siis panin kastme peale ja hautasin veel pisut – seda sõid isegi konservatiivse maitsega inimesed & need, kes pähkleid ei armasta. Niiet tasub proovimist!