karamelliseerit sibulatega pirukasvana sai läbi ja uus tuli, paukudega, nagu ikka. veel on ilmselt viimsed tunnid, kui võib head uut soovida, ilma et pudeli ligi peaks võtma. ja kui peabki, siis ega see nii halb ka ole;)
ei ole sel talvel seda sädet, et jõuaks normaalseid pilte teha. kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem, kena, kui leidub häid sõpru, kes lasevad oma valgustite ja tehnika ligi ka minu pirukaid;)


aga siis asjast. detsembri Delicious on mul alles kirju nendest lipikutest, mis ma nende lehekülgede peale tuukisin, mida ma teha tahan. ja kui tõusis teemaks vana aasta ära saatmine, olin ma nõus ainult siis, kui ma saan “ära teha” selle piruka ja terriini. ja kuna mul seda lubati, siis mul rohkem enam vastuväiteid ei olnud;)


karamelliseerit’ sibula pirukas


sisu: 2 spl oliivõli
30 gr võid
4 suurt sibulat
2 spl pruuni suhkrut
1 muna ja 2 munakollast
300 ml rõõska koort
50 gr cheddari juustu
2 tl sinepit
värsket tüümiani
värskelt riivitud


pirukas ise:
300 gr jahu
pool tl soola
140 gr võid
1 munakollane
külma vett


moodusta jahust, võist ja soolast taignapuru, lisa munakollane ja vesi, moodusta taignapall, pane see külmikusse. mina panin jahu tiba rohkem kui algretsept ette nägi (250 gr). kuumuta pann, pane või ja õli pannile, lisa hakitud sibulad, küpseta kaane all u pool tundi kuniks sibul pehme. eemalda kaas, lase liigsel vedelikul aurustuda, lisa suhkur (mina panin ikka kohe tumedat muscovadot), küpseta veel 5 min ja aseta kõrvale. rulli taigen, et sobiks u A4 suurusesse vormi (mina surusin lihtsalt vormi põhja ja külgedele), kuumuta ahju 200 kraadile ja lase põhjal pealt küpseda kuniks kuldpruun. võta ahjust, määri peale sinep. klopi munad, muskaatpähkel, tüümianilehekesed, riivitud cheddar ja koor omavahel segi. pane sibulad pirukapõhjale, vala peale koore-muna-juustu segu, kaunista mõne tüümianioksakesega. küpseta 180 kraadil u pool tundi, kuniks segu on hüübinud. ära üle küpseta, muidu pole pirukas jahtunult selline kena kreemjas. läheb ilmselt kordamisele, just selle kena kreemisuse tõttu.