Karulaugusupp

Selliselt tehti karulaugusuppi meie peres juba  väga-väga ammu. Karulaugu asemel võib kasutada ka hapuoblikaid, nõgeseid või naati.
  • 1 kanakoib
  • 1,5 l vett
  • 1 sibul
  • 5-7 musta pipra tera
  • meresoola
  • 1-2 loorberilehte
  • 1 porgand
  • 4-5 kartulit
  • soovi korral 1 vars varsellerit
  • soovi korral mõned tilli-ja petersellivarred
  • 1 suur kimp karulauku
  • 1 muna
  • Serveerimiseks: hapukoort
Pane kanakoib külma vette keema, korja keetmisel tekkiv vaht. Lisa loorberileht, terve sibul, pipra terad, kui kasutad, siis ka varseller ning tilli-ja petersellivarred. Maitsesta soolaga. Keeda, kuni kanaliha on pehme, kurna puljong. Kanaliha tükelda ja tõsta kõrvale. Lisa puljongisse tükeldatud kartul ja porgand ning keeda, kuni kartul on peaaegu pehme, siis lisa hakitud karulauk ja kõrvalepandud kanatükid, keeda tasasel tulel 7-10 minutit, kuni kartul on pehme. Vajadusel maitsesta soolaga.
Klopi muna kergelt lahti ja lisa supile. Keeda veel 5 minutit.
Serveerimisel võid lisada supile hapukoort.