Kevadine ahjuomlett spargliga

Ahjuomlett on üks äärmiselt mõnus asi, eriti kui seda on võimalik valmistada vabalt peetavate kanade munadest. Maitse on hoopis teine ja suvisel ajal, kui kanad saavad õues ringi siblida ja endale head-paremat otsida, on juba ka munakollase värvus lihtsalt imeline. Frittata on ka selles mõttes ülitore, et sobib nii hommikusöögiks kui ka pearoaks ja suupisteks. Eriti mõnus suviseks kiireks nädalavahetuse lõunaks, kui parajasti aias toimetad ja pole aega ega viitsimist tulla tuppa suuremat sööki vaaritama.
Blogis on olemas juba väikesed omletikesed suvikõrvitsa ja suitsulõhega ning suur frittata paprikate ja fetajuustuga – alternatiive, kuidas ja millega ahjuomletti valmistada, on lõputult:) Praegune frittata on eriti väheste koostisosadega (vaid värske krõmpsuv spargel Uus Kongo talust ja murulauk koduaiast) ning minu arvates parim süüa koos parmesanilaastude, praetud halloumi-juustu ja suitsusingi või -kalaga. Jätkub täpselt kahele kergeks eineks.

Spargli kasulikkusest kirjutasin hiljuti LP-s (tõesti üks väga tervislik aedvili!), kuid sellest on olemas veelgi toitainerikkamaid köögi- ja puuvilju – nt ajakirjas Time oli just hiljuti nimekiri 41 sellisest – tasub vaadata, mida menüüsse lisada ;-)

Vaja läheb:
  • 150 g sparglit (puhastatud kaal)
  • 5 muna (või 4 muna ja 2 munavalget)
  • peotäis hakitud murulauku
  • soola, värskelt jahvatatud musta pipart
Haki puhastatud (st puised varreotsad ära murtud) sparglivarred u 0,5 cm tükkideks ja prae pannil või sees u 5 minutit. Vahusta munad, lisa hakitud murulauk ning maitsesta soola ja pipraga. Määri ahjuvorm õli või võiga, laota põhja praetud sparglitükid ja vala peale munasegu. Aseta vorm ahju ja küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit kuni omlett on täielikult tahenenud. Libista spaatliga vormi äärest läbi, lõika frittata tükkideks ja naudi soojalt.