Key lime pie
oli ilus kuum suvepäev, kui ma Heidi Parki juures koolitusel käisin. ja see key lime pie, mille tegemist me õppisime, oli nii hea!!! ometi läks aega, kui ma seda uuesti tegin. esimene suurem takistus oli see, et ma võtsin pähe, et ilma “päris” key laimideta ma seda ei tee. kus häda kõige suurem, seal… ehk et palusin oma kallil täditütrel, kui ta koju käima saabus, tuua mulle mõned. laime just ei saanud, küll aga mahla. siiski möödusid veel kuud… aga siin ta on!
key lime pie
põhjaks:
u 150 gr purustet digestiivküpsiseid
50 gr sulatet võid
sisu:
3 munakollast
5 dl kondenspiima
1.5 dl laimimahla
kate:
3 munavalget
200 gr suhkrut
1 dl vett
purusta küpsised, sulata või. sega läbi, suru 20 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele, küpseta 180 kraadil u 10 minutit. sega munakollased kondenspiima ja mahlaga, vala põhjale ja küpseta veel u veerand tundi. lase jahtuda. sefiiri saamiseks vahusta munavalged kuniks kõvad on (selles punktis mina heitusin ja võtsin veel kolm valget. sest mulle tundus, et sefiiri saab vähe. sefiiri muidugi ei ole kunagi liiga palju, aga kolmest valgest saab seda ka üsna mehiselt, ei pea poolt juurde panema;). sulata suhkur vees ja keeda siirupiks. hakka uuesti mune vahustama, ja lisa pidevalt vahustades siirup munavalgetele (et tekiks sefiir). enne serveerimist vala sefiir koogile ja riivi peale laimi koort. saab kohe väga hea…