Kiluvõileib ”kadunud munaga”

”kadunud muna”-pošeeritud muna

Anni Arro kohvikus Komeet on lausa kohustuslik proovida tema kuulsat kiluvõileiba, mis on nii lihtne, geniaalne ja maitsev! Kui Komeeti ei satu pole hullu, väga lihtne on seda võileiba kodus teha.
Muna pošeerimine võib tunduda esialgu keerulisena, kuid harjutamine teeb meistriks. Minu kogemus ütleb, et ilusa muna saamiseks:
1) peab olema võimalikult värske muna, soovitatavalt vabalt peetavatelt kanadelt
2) vesi ei tohi kõvasti keeda vaid õrnalt muliseda
3) muna lüüa esialgu tassi sisse lahti
4) vesi vispliga kiiresti keerlema ajada ja muna sinna keskele libistada
5) keeta 1 muna korraga.

musta leiba
võid
vürtsikilu

rukolat
Parmesani või Fortet

oliiviõli

muna
äädikat

soola

pipart

*Keskmise suurusega potis lasta vesi keema, keerata kuumust natuke väiksemaks, veele lisada 1 sl äädikat.
*Muna lüüa tassi sisse lahti.

*Vispliga segades ajada vesi keerlema ja sinna keskele libistada muna.

*Kui muna liiga laiali läheb saab lusika abil seda natuke vormida.

*Muna keeta 4-5 minutit, siis saab mõnusalt voolava kollasega muna. Kui vedel muna ei meeldi, siis keeta paar minutit kauem.

*Valmis muna tõsta majapidamispaberile, jahvatada peale soola ja pipart.

*Leivale määrida võid, sellele tõsta vürtsikilu ja kõige peale asetada muna.

*Puistata üle rukola ja Parmesani laastudega, peale piserdada oliiviõli.

Retsept nami-namis.