Kinoa-pähklimüsli inkamarjadega

 
 

Mõnusalt mahe müsli, millele annab omapärase nüansi magushapu inkamari. Ennekõike tunnevad eestlased seda marja värskena, enamasti vastuvõttude puuviljavaagnate kaunistajana. Küll aga on need Lõuna-Ameerikast pärit marjad suurepärased ka päikese käes kuivatatult, säilitades õigetel tingimustel kuivatades suure osa oma võimust. Tublimad Eesti perenaised kasvatavad seda kasvuhooneski. Sedapuhku siis üks müsliretsept, kus viimasena lisatav füüsal annab müslile hoopis omapärase varjundi.

Kuivained

  • 200 g jämedaid täisterakaerahelbeid
  • 100 g kinoad (mul on praegu punase kinoa kott kodus)
  • 150 g India ja Kreeka pähkleid – jämedalt hakitud
  • 5 ml jahvatatud kardemoni
  • 5 ml vaniljepulbrit
  • 1 ml Himaalaja roosat soola

Mitte nii kuivad ained

  • 2 üleküpsenud banaani (u 200 g puhaskaalu)
  • 50 g mandlivõid (või asenda maapähkli- või India pähkli võiga)
  • 50 g kookosõli
  • 50 g mett (või muud magustajat)

Pärast küpsetamist

  • 50 g kuivatatud inkamarju ehk füüsaleid

Eelkuumuta ahi 180 kraadi juurde pöördõhu funktsioonil. Kui seda funktsiooni pole, kasuta oma lemmikrežiimi, kuid keera veidike kuumust juurde.

Sega kõik kuivained omavahel kokku.

Purusta kahvliga banaanid ning viska kuivainetele juurde.

Sulata veevannil või mikrolaineahjus mandlivõi, kookosõli ja mesi ühtlaseks. Vala see samuti ülejäänud koostisosadele peale. Sega kõik ühtlaseks.

Kata ahjupann küpsetuspaberiga ja määri müslimass paberile ühtlase õhukese kihina.

Tõsta plaat ahju ja küpseta umbes 30 minutit vahepeal müslit segades, et tagada ühtlasem küpsemine. Jahuta, lisa (jämedalt hakitud) inkamarjad ja naudi.