Klassikalised kohupiimakorbid

Minul on tihti nii, et leian end sirvimast vanu kokaraamatuid, salajase mõttega endale midagi uut avastada. Siiski komistan neidsamu kokaraamatuid sirvides ka vanade heade klassikute peale, mis tuletavad meelde lapsepõlve tuntuid magustoite, koogikesi, vormiroogasid vms. Ühel päeval vaatas mulle vastu kohupiimakorpide retsept. See tuletas mulle meelde mu enda toimiva kohupiimakorpide retsepti ning õigepea olid ühed mõnusad ahjusoojad küpsetised juba sööjaid ootamas. Tuleb öelda, et needsamad küpsetised läksid pereliikmetele peale nagu soojad saiad ning haihtusid taldrikult üllatava kiirusega. Vanad head maitsed on ikka klassika ning toimivad alati.
Kogus: 14 tk

Tainas:
2,5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
5 g soola
450 – 500 g jahu
100 g toasooja võid

Täidis:
450 g teralist kohupiima
1,5 tl vanillisuhkrut
75 g suhkrut
2 muna
2 sl jahu

lahtiklopitud muna (saiakeste määrimiseks)

Kuumuta piim käesoojaks (37 kraadi). Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Vala segades juurde piim. Lisa segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas kohas rätiku all kerkida u 30 minutit*. Täidise valmistamiseks sega komponendid omavahel ühtlaseks.

Kui tainas on kerkinud vormi tainast pisikesed pallikesed (raskusega ca 60-65 grammi) ning pane küpsetusplaadile kerkima veel umbes 15 minutiks. Seejärel suru klaasipõhjaga tainapallidesse korralikult süvendid, määri ääred kokku munaga. Täida süvendid kohupiimaseguga ning küpseta 200 kraadi juures 12-15 minutit.

* Kõige lihtsamini ja kindlamini kerkib tainas 50 kraadises ahjusoojuses!