Konjakikalkun

Minu grillimise hooaeg on juba ammu avatud. Nii mugav on liha marinaadi pista ning seejärel see siis grillile küpsema panna. Kõrvale veel värsket salatit ja muud polegi vaja. Praegu, kui ma seda retsepti siia blogisse kirjutan, on väljas imeilus ilm. Just sellised ilmad tekitavadki soovi õue minna ning kevadsoojust maksimaalselt ära kasutada. Grillimine ja söömine värskes õhus on ju lausa kohustuslik tegevus. Hetkel, kui veel grillimistuhin kõikidel peal (ma pole vist ainus, kel jaanipäevaks hakkab grillitud liha isu kaduma), siis jagan üht imelihtsat retsepti. Ausõna, enam lihtsamaks minna ei saa! Selle retsepti marinaadis on peaosalisteks konjaks ja suhkrusiirup. Üks täiendab üht ja teine teist ning tänu sellele on lõpptulemus äärmiselt mõnus. Sedasama retsepti jagasin ka Postimehe laupäevalisas Arter (25.04.15).
Küpseta grillil või halvema ilma korral küpseta ahjus;)

ca 650 g jahutatud kalkunirinnafileed
1 sl konjakit
2 sl heledat suhkrusiirupit
soola

Lõika kalkunirinnafilee kuueks ning tambi need lihahaamriga õhemaks, pane lihatükid kaussi. Sega omavahel konjak ja suhkrusiirup ning sega fileetükid sellega kokku. Lase maitsestuda ca 10 minutit. Seejärel maitsesta fileed soolaga ning küpseta grillil valmis.

Kui kasutad küpsetamiseks ahju, siis pruunista soolaga maitsestatud lihatükid pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks ning küpseta seejärel ahjus 175 kraadi juures u 15-20 minutit (olenevalt filee paksusest)