Kõrvitsa-õunakrõbedik

600 g kõrvitsat (puhas kaal)
500 g õunu (puhas kaal)
30 g võid
1 dl suhkrut
1-2 sl sidrunimahla
1 dl rosinaid
0,5 sidruni riivitud koor
1 tl kaneeli
Purukate:
1 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
1 dl sarapuupähkleid või mandleid, jämedalt hakitud
1 dl demerara pruuni suhkrut (võib ka tavalist)
100 g võid
Lõika kõrvits ja õunad kuubikuteks ja tõsta need potti. Lisa või, suhkur, rosinad, kaneel sidrunimahl ja -koor ning hauta kaane all tasasel tulel 15-20 minutit, kuni kõrvits on pehme.
Vala kõrvitsa-õunasegu võiga määritud ahjuvormi.
Purukatte jaoks sega kõik katteained purutaoliseks massiks ja puista kõrvitsa-õunasegu peale.
Küpsera 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit.
Serveerida võib soojalt jäätise või vanillikastmega, külmalt piimaga või hoopis niisama.