Kõrvitsaga brownie

Kui ma algset retsepti Delicious ajakirjas nägin, siis olin muidugi vaimustusest keeletu:D Et siis selline brownie ongi või?! Ainult 2 spl jahu (mina kasutan selle küpsetamisel loomulikult nisujahu asemel täisterarukkijahu) ja 400 g kõrvitsat, võid ei ole üldse vaja ja kakaopulbrit 100 g(!!!)? Aga kõik töötab suurepäraselt:) Olen kõrvitsa-brownie’t erinevates variatsioonides katsetanud ja nii, nagu all olevas retseptis kirjas, tundub kõige parem:) Tõeliselt tummine ja šokolaadine, aga samas ju ikka üsna lahja – no täitsa kohe kaalujälgijate kook ma ütleks:):):)
Võib kasutada vabalt ka väiksema kakaosisaldusega šokolaadi (nt 50-60%) ja sellisel juhul võid suhkrukogust vabalt vähendada 150 grammini. Samas, isegi 70%-lise mõrušokolaadi kasutamisel võib suhkrut natukene vähem panna – väga mõnus (aga samas mitte väga magus) on see brownie siis ikkagi:)
Pildid tegi seekord ühe ajakirja tarbeks Katrin, kellega eilne koostöö (st mina kokkasin, Katrin pildistas) oli puhas rõõm. Kuigi ise ta ennast tagasihoidlikult veel “päris” fotograafiks ei pea, siis tema töid vaadates ei teki ilmselt kellelgi kahtlust, et tegemist on väga andeka pildistajaga. Ja mulle niiiii meeldib, kui keegi proff mu toitudest pilte teeb, mitte ma ei pea ise pusima – hoopis teine asi kohe:) Kõik tundub kuidagi ilusam ja lahedam ja ma ise tunnen ennast ka … peaaegu nagu päris kokana :):):)
Sügisese tervisliku kõrvitsa-šokolaadikoogi saad aga teha nii:
  • 100 g tumedat (70% kakaosisladusega) šokolaadi
  • 400 g puhastatud ja kooritud kõrvitsat
  • 4 muna
  • 200 g (rafineerimata roo)suhkrut
  • 100 g naturaalset kakaopulbrit
  • 2 spl nisu- v rukkijahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • noaotsatäis soola
  • tuhksuhkrut (soovi korral)

Puhasta ja viiluta kõrvits u 2 cm tükkideks ning hauta potis pehmeks. Haki šokolaad. Nõruta kõrvits, pane koos hakitud šokolaadiga köögikombaini ja töötle ühtlaseks püreeks.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel jahu, sool, kakao- ja küpsetuspulber ning sega õrnalt munavahu hulka. Seejärel lisa tainale šokolaadi-kõrvitsapüree. Vala tainas võiga määritud küpsetuspaberiga kaetud 20X20 cm vormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit. Lase koogil vormis enne lahtilõikamist vähemalt 1 h taheneda. Lõika ruutudeks ja sõelu peale tuhksuhkrut.