Kõrvitsasalat apelsinimarinaadis

Sain purgikese seda imemaitsvat marineeritud kõrvitsat Elise käest eelmisel aastal. See oli imehea!!! Et enam Elise käest mitte lunida, tegin tema õpetuse järgi see aasta hoopis ise. Tuli ikka väga maitsev! Aitäh, Elis :)
2 kg kõrvitsat
1,5 l vett
3-4 sl 30 % äädikat
400-450 g suhkrut
10-12 tera vürtspipart
8-10 tera nelki
2 kaneelikoort
1 apelsini koor
Koori kõrvits ning eemalda keskelt seemnetega pehme südamik. Lõika paraja suurusega tükkideks. Vala peale vesi ning äädikas ja jäta mõneks tunniks kuni üle öö seisma. Nii jääb kõrvits krõmpsuvaks ega kee katki.
Keera vürtsid marli sisse ning tõsta koos suhkru ja sektoriteks lõigatud apelsinikoorega potti. Lase keema tõusta ning hauta tasasel tulel kuni kõrvits muutub piisavalt pehmeks ja läbipaistvaks. Oleneb kõrvitsast võib selleks kuluda 30-60 minutit.
Keetmise ajal maitse marinaadi ja vajadusel lisa suhkrut või äädikat. Arvestada tuleks sellega, et jahtudes tõmbavad maitsed tublisti tagasi.
Eemalda marli sees olevad vürtsid ning apelsinikoored ja tõsta kõrvitsad koos vedelikuga steriliseeritud purkidesse (tükid ees ja vedelik peale) ja keera kaaned tugevalt kinni.
Enne keldrisse või külmkappi viimist lase täielikult maha jahtuda.
Allikas: Elis Köögis