Kõrvitsasalat sidruni-ingverimarinaadis

2 kg kõrvitsat
1,5 l vett
450 g suhkrut
4 sl 30 % äädikat
8 tera vürtspipart
8 tera nelki
1 sidruni mahl ja koor (sektoritena)
umbes 4 cm jupp värsket ingverit
Puhasta kõrvits seemnekojast ja pehmest viljalihast. Eemalda ka koor ja lõika viljaliha paraja suurusega tükkideks. Tõsta tükid koos vee ja äädikaga mõneks tunniks kuni üleöö potti seisma.
Keera kooritud ja peeneks hakitud ingver koos vürtsi-ja nelgiteradega marli sisse ja tõsta kõrvitsa juurde potti. Lisa ka suhkur, sidrunist pressitud mahl ja sektoriteks lõigatud sidrunikoor ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta tasasel tulel kõrvits pehmeks. Selleks võib kuluda 30-60 minutit, olenevalt kõrvitsast ja kõrvitsatükkide suurusest.
Keetmise ajal maitse marinaadi ja vajadusel lisa suhkrut või äädikat. Arvesta sellega, et jahtudes tõmbuvad maitsed tublisti tagasi.
Tõsta pott tulelt, eemalda sidrunikoored ja vürtsidega marli. Tõsta kõrvitsatükid steriliseeritud purkidesse, vala peale vedelik ning keera kaaned tugevalt peale.
Allikas: Elise blogi